+36-20-29-29-29-9 (Éjjel-nappal hívható ügyeleti szám HIBABEJELENTÉSRE!) info@comfort-lift.hu

A mai napon a WITTUR és SEMATIC cég bejelentette, hogy egybeolvadnak, hogy ezzel egy globális felvonó alkatrész gyártó, és beszállító cég jöjjön létre. A Bain Capital, aki a ‘WITTUR’ csoport tulajdonosa, a ‘The Carlyle Group’, és a Zappa család, akik a SEMATIC cég résztulajdonosai aláírták egy megállapodást, hogy a SEMATIC cég a WITTUR csoporthoz fog ezentúl tartozni. A Caryle és a Zappa család az új egyesített cégben részesedést kap.

A WITTUR és a SEMATIC ettől a lépéstől azt reméli, hogy a felvonós piacon még kiemelkedőbb pozíciót foglalhatnak el, mint külön-külön cégként, hiszen mindkét cég más-más szegmensben volt kiemelkedő eddig. Az egyesülést követően az egyesült cég egy még megbízhatóbb globális partere lehet a felvonós vállalkozásoknak. Az egyesülést követően a cég a még gyorsabb növekedésben, és nagyobb piaci részesedésben bízik, hiszen a termék portfoliója is bővül. A cégek bevétele a folyó évben meghaladta a 750 millió eurót, alkalmazottainak száma pedig a 4500 főt! A cég továbbra sem foglalkozik majd felvonók telepítésével és karbantartásával.

Az egyesített vállalkozást a WITTUR cég vezérigazgatója Dr. Walter Rohregger fogja irányítani. Ő már 25 éves nagycég vezetői tapasztalattal rendelkezik, és 10 évet élt Ázsiában is. A SEMATIC cég jelenlegi vezérigazgatója – Dr. Stefano Socci – pedig csatlakozik a WITTUR cég menedzsment csoportjához. A SEMATIC cég jelenlegi elnöke – Dr. Roberto Zappa, aki az alapító Zappa család tagja – vállalta, hogy a felügyelő bizottság tagjaként fogja támogatni az új egyesített céget.

A két cég biztosította korábbi ügyfeleit, hogy az egyesülést követően is ugyanolyan magas szintű minőségre és szolgáltatásokra számíthatnak, mint korábban.

forrás: WITTUR és SEMATIC cég hírlevele

Facebook Comments