+36-20-29-29-29-9 (Éjjel-nappal hívható ügyeleti szám HIBABEJELENTÉSRE!) info@comfort-lift.hu

Mák Enrico tartott előadást cégéről a Merico GMBH-ról. Enricoval régóta jó kapcsolatot ápolok, és nagy örömmel nézem cége fejlődését. Enrico elmesélte, hogy a 2003-ban Svájcban alakított cége mostanra hogyan lett Magyarország legnagyobb lift exportőr cége. A leírtakért felelősséget nem tudunk vállalni, mivel a leírtak az előadások szubjektív összefoglalói. A leírtak 2015. június 12-én hangzottak el. Dőlt betűkkel Sümeghi Mátyás megjegyzései.

A történet 2003-ban keződött, amikor megalakult a cég 50%-os svájci, és 50%-os magyar tulajdoni hányaddal.

Enrico hamar rájött, hogy Magyarországon is szükséges fióktelepet nyisson, így ezt meg is tette már 2004-ben. 2010-ben a cég Zrt.-vé alakult, a részvények 100%-a Merico Gmbh tulajdonában vannak.

Bár a 2008-as válság kicsit megtörte a cég növekedését, 2013-ra a cég már annyira magához tért ismét, hogy megnyitotta németországi telephelyét, és 2014-ben felépítették Győrben a saját telephelyüket.

3 évvel ezelőtt a cégben még csak 6 fő dolgozott, ma már 15-en vannak a magyarországi telephelyen. A 15 főből 8 szellemi munkát végez (adminisztráció, és tervezés). A cégnek azonban Németországban is van 16 állandó alvállalkozója, akik a kinti szereléseket végzik, ugyanis a Merico GMBH leginkább Németország felé exportál.

A cég dinamikusan növekszik, amit nem csak a munkavállalók száma, az árbevétel is mutat: 2010-ben bevételük 450 millió forint volt, míg ez a szám tavaly már több, mint egy milliárd forint volt. (hasonló bevételük volt már a 2008-as évben, de sajnos a válság az ő növekedésüket is befolyásolta)

Az elmúlt évek során körülbelül 1700 komplett felvonót gyártottak. Ebből sajnos csak 50 db. készült Magyarországra, a többi mint exportra. Legnagyobb felvevő piacuk Németország, ahová több, mint 1200 felvonót adtak el, de Svédországba is több, mint 150 felvonót adtak már el, és Ausztriába is közel ennyit. A cégnek 44 német cég állandó megrendelője.

Enrico a következőket emelte ki cégéről:

– egyedi felvonókat terveznek és gyártanak

– hazai fejlesztés

– minőségi komponenseket használnak

– 3D-ben terveznek

– rövid határidővel dolgoznak

– minőség biztosítással rendelkeznek

– rugalmasak

– a személyes kapcsolatokra ügyelnek

A magam részéről nagyon büszke vagyok arra, ahogy a nulláról felépítette Enrico a vállalkozását, örömmel láttam, amikor megépült az irodaházuk, és hogy ilyen igény van a minőségi magyar munkára. Graulálok a Comfort-Lift nevében is!

Facebook Comments